1 18 San Alfonso 2Goed geslapen en op pad naar het vliegveld om een huurauto te halen. Duurde weer langer dan je wilt. De telefoon aangesloten en wij op weg naar San Alfonso del Mar. Daar is het grootste zwembad ter wereld, voor zolang het natuurlijk duurt en dat willen we even zien. Onderweg een paar keer door een tolpoort om weer 1900 Peso af te geven, over een mooie weg naar de kust.


1 18 liveguardNatuurlijk is het leuk om in het zwembad te liggen, maar dat zou alleen lukken als je voor 2 nachten een appartement had gehuurd, minder kon niet, voor ca. € 150,- per nacht. Dat is toch een beetje teveel van het goede. Maar je kunt de auto er prima naast parkeren en langs het complex lopen en zo nu en dan over de rand kijken. 
Het zwembad is ruim een 1013 meter lang en is op het diepste punt 35 meter diep. Er zit 250 miljoen liter water in, dat uit zee wordt gehaald en heeft een constante temperatuur van 26 graden.
Het is echt indrukwekkend, de badmeester vaart met een bootje door de plas, je ziet lui met een kano, er liggen zeilboten en je kan er ook, door de diepte, prima duiken. 

We hebben de route tussen het strand en het complex rustig afgelopen en hier en daar een kiekje gemaakt. Echt te gek voor woorden.  Er is geen strandtent te bekennen. Nu we de en de auto hebben, op naar Viña del Mar, ongeveer 60 kilometer naar het noorden.

We zijn wel tevreden over de wegen, ook deze route die binnendoor gaat, is prettig rijden. Na een uurtje rijden we de badplaats binnen. Dit is op een op en top badplaats dure appartementen complexen met prive garage, een casino, een stromen mensen die naar het strand gaan. Het is ook super strandweer, dus we parkeren de auto op een parkeerplaats langs de boulevard en duiken met onze handdoeken het strand op. Heerlijk briesje vanuit zee, zo nu en dan een koud slokje.