1 17 las armas 2 (2)We hebben, na het vertrek van Paaseiland nog 2 dagen voor Santiago gepland. We vertrekken 's middags weer met een Dreamliner van Latam naar Santiago. We arriveren mooi op tijd. We gaan met de Centropuerto naar de studio. De dame van de studiohuur hadden we niet verwacht, maar die zat toch op ons te wachten. Wij spraken nog steeds niet genoeg Spaans en haar Engels was er ook niet op vooruit gegaan. We komen er net op tijd achter dat zijn ons maar voor 1 nacht geboekt heeft staan terwijl wij er 3 nachtjes willen slapen.

 

 

 

 

 


1 17 heuvel1 17 heuvel2De volgende dag hebben we om Santiago verder te verkennen. Reizen met de Metro werkt voor ons weer prima. Op naar het Parque Metropolitano de Santiago voor een ritje met de funicular uit 1925 naar boven. Bovenaan de berg: Cerro San Christobal (860m hoog), komen we bij een enorm Mariabeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1 17 las armas1 17 las armas 2Vervolgens gaan we naar de Plaza de Armas, wat wordt aangemerkt als het centrum van Santiago. We lopen het stukje en komen bij Mercado Central langs, een grote markthal in de stijl van Eifel (van de Eifeltoren). Het grote deel in het midden van de hal wordt nu ingenomen door restaurantjes. Aan de buitenkant zijn kraampjes waar vis en vlees wordt verkocht. In een straat zien we diverse ruim gesorteerde fournituren winkels. Het is voor Nederlandse begrippen ondenkbaar dat je 20 van dit soort winkels in 1 straat zou vinden.

Wanneer we op de Plaza de Armas zijn gaan we op een bankje mensen kijken. Het blijft gewoon heerlijk zonnig weer. 

 

 

 

 

1 17 paleisVervolgens1 17 paleis 2 lopen we naar het paleis van de president met een groot plein ervoor. Helaas hebben we geen geluk want de wisseling van de wacht is er pas morgen weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 17 picasso1 17avond thuisWe lopen richting
de metro als we het museum Modena passeren. Daar is net een tentoonstelling van Picasso. Ach waarom ook niet, laten we even binnen kijken. Het blijkt een hele grote zaal te zijn met wat vroeg werk van Picasso, geen toppers voor ons. Karin maakte nog een foto van het beste schilderij, maar dat mag niet.... . Tijd om richting studio te gaan. We zien de sneeuw in de bergen rood worden.