Tegen een uur of 11 lokale tijd komen we op 10 januari in de ochtend aan op Santiago A. Merrino Benitez Intl. Airport

We hebben uitgezocht dat we met bus maar 6 haltes hoeven en dan staan we op 200 meter van het appartement dat we via Booking.com hebben geboekt. Zowel op de 11e als de dagen dat we na Paaseiland weer in Santiago zijn verblijven we in deze studio. 


De bus stond direct bij de voordeur van het aankomsthal. Gewoon kaartje bij de chauffeur en daar gaan we. Het klopt inderdaad bij de halte waar we uit stappen staat het appartementen complex om de hoek, ongeveer 200 meter lopen. Prima plek, we blijken op de 27e etage te logeren, dicht bij de Metro en aan de overkant een giga supermarkt.
De dame die de sleutel geeft spreekt zeer weinig Engels en wij ongeveer net zoveel Spaans, maar we komen er uit. Met een lekkere badkamer en redelijke Wifi is het prima uit te houden.

Na de buurt te hebben verkend, de grote supermarkt en ATM's lijkt het ons wel tijd om de stad in te gaan. Een aantal haltes met de Metro en we zitten in het centrum. Het leek ons wel leuk in het park met het treintje naar het hoogste punt te gaan. Maar de jetleg slaat toe, na een halfuur in de rij en het vooruitzicht dat het nog wel 3 kwartier gaat duren, gaan we, dit komt later wel. Even een mobiele kaart voor de telefoon gekocht, dan kunnen we overalaan het  internet. Het wordt een Entel kaart met onbeperkt whatsapp. Ergens in een uitgaangs wijk hebben we samen een pizza gedeeld en toe naar huis, gesloopt zijn we.