La Paz is een grote stad, vaak aangezien als de hoofstad van Bolivia, maar dat is formeel Sucre. Maar qua omvang en drukte is deze stad echt maatjes groter dan Sucre.

Je kunt er veel kerken en musea bezoeken, wij gaan voor de Heksenmarkt en de kabelbanen. Voor de rest zwlaken we wat door de stad en regelen de bus voor de volgende dag naar Puno in Peru. Het is hier 's avonds best koud en het apartement heeft geen kachel, dus blijven hier maar 2 nachten. Als tussenstop tussen Uyuni en Peru

De Heksenmarkt.
Uit allen info van internet etc, krijg je de indruk dat het in dit gedeelte van de stad er duister aan toe gaat. Maar nee,in  het grootste gedeel te van het wijkje zijn sovenirs winkeltjes, hippies met gave spullen en maar een paar winkels met dooie baby-lama's aan het plafond. Dus iets anders dan verwacht.

De kabelbanen.
Dat vind ik toch een verrasende oplossing. De stad heeft veel wijken die hoog liggen en ver van het centrum, de auto's en bussen kruipen omhoog door de steile straatjes en voor de arme bevolking zijn het heel veel treden om beneden in de stad te komen. Geen metro of snelbus, maar een systeem van kabelbaanen met gondels, waar 10 man in kunnen. De prijs 3 pesos is zeer laag. We hebben overdag de rode kabelbaan genomen. Deze start niet ver van het busstation. In de avond zijn met de gele kabelbaan omhooggegaan. De halt plaza de Espana is niet ver van ons appartement. Er zijn nu 3 trajecten af, rood, geel en groen, maar we zagen de blauwe al proefdraaien en zo zijn er nog wat lijnen in de toekomst gepland.