Mensen in Jordanië zijn vriendelijk. "Welcome to Jordan", wordt vaak tegen je gezegd. Zelfs mensen, die vanuit de auto zien dat jij met je blonde haren uit het buitenland komt, roepen het je soms toe. Naast de vriendelijke bevolking biedt het land veel bezienswaardigheden en ook strand mogelijkheden. Voor mij een veilig land, waar je met je huurauto rechts rijd.

Jordan PassOm het bezoek aan Jordanië aantrekkelijker te maken is de Jordan Pass geïntroduceerd. Voor een vast bedrag zowel je visum voor Jordanië als de toegang tot een 40 tal bezienswaardigheden inbegrepen, waaronder Petra en Jeradash. Afhankelijk van het aantal dagen in Petra, resp 1,2, of 3 dagen, is de pas 70, 75 of 80 JD.

De pas moet voor vertrek zijn geregeld, anders is het visum niet inbegrepen. Na aankomst in Jordanië kan de pas ook worden aangeschaft, maar dan is het visum niet inbegrepen.

Voor de aanschaf van de pass en meer informatie kijk op JordanPass.jo

Nederlanders en mogelijk alle Europeanen moeten bij binnenkomst in Jordanië een visum aanschaffen. Bij binnenkomst via het vliegveld van Amman moet daarvoor 45 JD worden betaald. Wanneer men direct vanuit het buitenland Jordanië binnen vliegt op Aqaba, dan hoeft voor het visum niet te worden betaald. Onder de voorwaarde dat met ook weer via Aqaba het land verlaat.