Boeken bestaan sinds mensenheugenis. De e-reader bestaat nog maar net. Maar waarom zou je het nostalgische bundeltje papier willen inruilen voor deze nieuwe technologie?

Het apparaat heeft weinig gewicht en is compact. Een paar jaar geleden had je nog het gevoel dat je een beeldscherm zit te kijken terwijl je leest, de bladzijden die de e-reader nu weergeeft zijn te vergelijken met echt papier. Tot slot heb je meerdere boeken tot beschikking in een compact apparaat. Het meeslepen van meerdere boeken op vakantie is niet meer nodig.

De twee meest populaire e-readers van dit moment zijn de Kindle en de KOBO. Het aanschaffen van een Kindle kan alleen via amazon.com. Het aanschaffen van een KOBO kan bij verschillende winkels die elektronica verkopen, waaronder Media Markt en Bol.com. Bij deze laatste kun je voor de KOBO een speciaal abonnement aanschaffen, het KOBO Plus abonnement, voor €9,99 per maand dat je beschikking geeft over ruim 54.000 boeken. Zowel recente Nederlandse titels als titels uit het verleden stelt het abonnement beschikbaar.

 

Voor Kindle e-readers: Meer informatie

Voor KOBO e-readers en het KOBO plus abonnement: Meer informatie

Als je onderweg bent, van het ene naar het andere vliegveld, kun je gemak hebben van het laden van WiFox app. deze geeft een overzicht van meer dan 110 vliegvelden en ca 700 Hotspots. En daarbij de wachtwoorden op die locaties. Handig dat je deze app offline kunt gebruiken, zodat je ook zonder internet het benodigde wachtwoord op je scherm krijgt.
De lijst wordt bijgehouden door FoXnoMad . De app is er voor Apple IOS en Android, ze zijn niet gratis. Kijk ook eens op de online kaart

 

Een reis naar het buitenland zal vaak beginnen met het plannen van een vliegreis. De websites met vliegtickets geven de mogelijkheid om de bestemming en reisperiode op te geven en gaan dan aan de slag bij de diverse ticket sites om de mogelijkheden door te geven. Een aantal ticket vergelijkings sites geeft ook inzicht in alternatieve reisdagen, met de daarbij behorende tarieven.  Op deze pagina krijgt u meer inzicht in de nu bekende ticket vergelijkings sites met hun functies en een link om direct naar ze door te gaan.

Nadat de ticket is geboekt valt er nog een stoel uit te zoeken. Bij de budget vluchten zijn daar kosten aan verbonden, maar er zijn ook maatschappijen die direct na de boeking de optie bieden om gratis een stoel te reserveren. Maar waar wil je zitten?

Er is een website die van veel toestellen het stoelplan heeft, voordat u een stoel uitzoekt kunt u even op Siteguru.com kijken welke stoelen het beste uitkomen.

Om direct op de hoogte te zijn van de beste aanbiedingen van tickets en complete reizen, zijn er een aantal websites en nieuwsbrieven die je daarbij kunnen helpen. Kijk even op de onderstaande sites of die wat voor je kunnen betekenen

Ticketspy
Deze site heeft een overzicht van Europese en intercontinentale tickets die voor een lage prijs worden aangeboden. Niet alleen vertrekkend vanuit Nederland, maar ook vanaf hoofdsteden in andere Europese steden naar verre bestemmingen.
kijk op Ticketspy.nl en vraag daar ook de nieuwsbrief aan om de laatste tips in je mailbox te krijgen.

Travelbird
Deze site heeft een overzicht van binnenlandse en internationale trips, die voor een lage prijs worden aangeboden, soms aanbiedingen en soms scherp geprijsde aanbiedingen
kijk op Travelbird.nl en vraag daar ook de nieuwsbrief aan om de laatste tips in je mailbox te krijgen.

Errorfares
Met de nieuwsbrief van Errorfares wordt je getipt op scherpe aanbiedingen. De website is bedoeld om je aan te melden voor de nieuwsbrief. In de nieuwsbrief krijg je bij een reis met scherpe prijs direct de link naar de site die dit regelt. Kijk op Errorfares.nl om je aan te melden